• Home »
  • Slider »
  • Анастас Шопов разкрива тенденциите при IoT и бъдещето на бизнеса на форума Business Excellence 2022

Анастас Шопов разкрива тенденциите при IoT и бъдещето на бизнеса на форума Business Excellence 2022

Анастас Шопов – управляващ директор на софтуерната компания ERP.BG е сред лекторите на икономическия форум Business Excellence 2022, който събира световни и национални бизнес лидери, които ще споделят своя опит в постигането на най-високите икономически резултати на компаниите, в които работят или управляват. Събитието ще се проведе на 21 март в зала EFE на хотел Маринела в София, където вечерта ще се състои и официалната церемония по връчването на наградите „Компания на годината“.

По време на презентацията си в панела „Развитието на технологиите и мястото им в бизнеса“ Анастас Шопов ще разкаже повече за това как Internet of things, познат като IoT разширява значително обхвата на информационните технологии и им позволява да влияят директно на заобикалящата ни среда. Според него тази концепция има потенциала да трансформира не само бизнеса, но и голяма част от обществените услуги. За да се случи това обаче, хората трябва да са подготвени да експериментират и да прилагат новите технологии.

„Новите технологии могат да ни помогнат да подобрим конкурентоспособността и качеството на живота, но не могат сами да намерят своето място. Технологиите са налични, но за да се възползваме максимално от тях, имаме нужда от въображение и смелост за тяхното прилагане в различни сфери от нашия живот. Качествената IoT архитектура се състои от две неща – IoT устройства, които събират и изпращат данни и Cloud платформа, която обработва тези данни и ги превръща в смислени за бизнеса. Така работи нашата платформа ERP.net, която позволява на клиентите да съхраняват и обработват данните, като ги превръща в истински актив за фирмите“, споделя Анастас Шопов – управляваш директор на ERP.BG.

Безброй много възможности произтичат от това да могат да се наблюдават и контролират нещата в реалния свят чрез дигиталните технологии. Те могат да ни позволят драстично да подобрим здравеопазването, организацията и функционирането на градовете и обществото, в което живеем. В същото време IoT дава възможност за изграждане на съвсем нови бизнес модели и автоматизации на компаниите.

Икономическия форум Business Excellence е целодневно събитие, което има за цел да акцентира върху иновативни модели за управление на бизнеса и да подпомогне предприемачеството. Акцентът тази година ще бъде върху бизнес превъзходството. То се свързва с прилагането на изключителни практики в организацията и постигането на високи резултати – интегрирана селекция от успешни практики, чрез които да развием бизнеса до най-доброто, което може да бъде. Тези практики са се превърнали в модели за това как трябва да функционира една организация от световна класа.

Икономическият форум Business Excellence цели да помогне на бизнеса да идентифицира възможности за подобрение, да се фокусира върху ROI (Return on investment) показателите и да разкрие потенциала за бъдещо организационно развитие. Присъстващите ще имат възможност да чуят на живо и лектори като Том Куигли, Пламен Петров, Детелина Смилкова, Илияна Търнина, Георги Александров и други водещи експерти, които ще споделят с тях полезни знания и опит.

Още информация за Business Excellence 2022 можете да откриете на адрес https://awards.companyoftheyear.eu/bg/