• Home »
  • Новини »
  • Грешки, които можете да допуснете при купуването на геймърски компютър

Грешки, които можете да допуснете при купуването на геймърски компютър

Купуването на геймърски компютър може да бъде незабравимо и изключително интересно преживяване. Цялият този процес е доста приятен – информирането, четенето и гледането на ревюта за различни модели, сравняването, търсенето на най-добрите оферти по магазините… несравимо е. Особено ако търсите настолни компютри за геймъри от Plasico.

Но можете да допуснете и някои грешки. Споделяме с вас три доста важни от тях.

Мисленето, че Windows идва с машината

Ако си купувате компютър за игри, пригответе се да платите и за закупуване на лиценз за Windows. Няма да сглобите всички компоненти, които купувате, и магически да се сдобиете с операционна система, която се показва на машината. Ако купувате игрален компютър, ще искате да се уверите, че той идва с предварително инсталирана версия на Windows, тъй като някои компании ще продават компютри без операционна система или само с пробна версия от него. Бъдете внимателни в това отношение.

Обезопасяване на електрозахранването

Има няколко причини, които могат да бъдат проблематични. Първата причина е, че не искате да имате захранване с ниско качество. Компонентът доставя електроенергията на всички останали елементи във вашата платформа. Ако си купите такъв, който не върши добра работа или е със съмнително качество, той потенциално може да доведе до неоптимална работа, да повреди или унищожи компонентите ви или дори да стане причина за пожар.

Енергоснабдяването с ниско качество също вероятно ще бъде неефективно, което означава, че може да увеличава цената на сметката ви за електроенергия в края на всеки месец.

Вземате функции, от които не се нуждаете

Нека предположим, че купувате компютър за игри най-вече за игри и малко повече. Това означава да получите най-доброто за парите си. Тогава ще искате да сте сигурни, че няма да похарчите пари за ненужни функции и компоненти, когато тези пари могат да бъдат поставени в по-качествени компоненти, важни за игрите. Нали? Отбягвайте тези грешки и ще имате най-страхотния компютър, точно за вашите индивидуални нужди!