• Home »
  • Slider »
  • Колекциите на Джорджо Армани и модна къща “Фенди” бяха представени в Милано

Колекциите на Джорджо Армани и модна къща “Фенди” бяха представени в Милано

Модният дизайнер Джорджо Армани привлече вниманието с новата си колекция, представена в последния ден от кратката Седмица на модата в Милано. Армани предложи летен гардероб, в който преобладават нюанси на перленото сиво в комбинация с бежово. Всъщност той за пръв път предложи тази комбинация през 80-те години на миналия век. Тя постепенно се наложи в колекциите му облекла, а след това и в аксесоарите и линиите козметика на неговата модна къща.


За лятото на 2018 г. Армани предлага прави и вталени сака в тази цветова комбинация, носени върху панталони, пристегнати на глезена. Същата цветова комбинация е използвана за леки палта и къси якета. Саката са носени и на голо в комбинация с бермуди и мокасини. За редица облекла са използвани карирани и раирани тъкани. Колекцията освен това включва елегантни копринени якета и парки. В края на дефилето бяха показани костюми в морско синьо или бяло, които навяваха ваканционно настроение. Някои от тях са носени в комбинация с пазарски чанти.


Римската модна къща “Фенди” пък се е вдъхновила от американската традиция мъжете да са облечени по-непретенциозно в петък, в навечерието на уикенда. За новата колекция за сезона пролет/лято 2018 г. дизайнерката Силвия Вентурини е проектирала елегантни облекла за мъже, които отиват на работа в офиса. Копринени ризи са в комбинация с къси панталони, а тениски – с ретро плисирани панталони, носени понякога с тиранти.