Мрежовият маркетинг – отново на мода в България!

Близо 60 хиляди българи са заети в областта на мрежовия маркетниг. Някои работят, когато имат време, а други са взели сериозно идеята да развият структура от хора, която да генерира голям оборот и да печелят повече отколкото получават всеки месец от традиционната си работа. Днес ще споделя с вас няколко основни насоки за това как да изградите мрежа и тя да работи за вашите устойчиви доходи.

В мрежовия маркетинг важи правилото, че в началото работите без пари, докато изграждата мрежата! След това работите и печелите заедно с хората от мрежата, а още по-късно мрежата от хора работи за вас, а вие се наслаждавате на моментите преглеждайки оборота от мрежата на почивка в Занзибар /много актуална дестинация в последната година/.

Когато искате да изградите мрежа, пръво трябва да положите усилия за вашата подготовка. Вече сте се запознали с основите на мрежовия маркетниг, научили сте всичко за вашата мултилевъл компания, маркетниговият план, възможностите за развитие и как обективно да представите всичко това. Важно е да знаете:  какво говорите, как звучите и изглеждате в очите на околните. Изключително важно е въздействието – бъдете интересни и разкажете вашата кратка история. Отговорете си на въпроса: защо сте направили крачка в страни от традиционната работа и какво ви дава изграждането на мрежа? Бъдете в кондиция,  усмихвайте се, гледайте хората в очите и бъдете честни с тях. Облечете се една идея по-добре, отколкото са очаквали да ви видят.

Как да каните хора и да ги заинтригувате, за да се срещнат с вас? Как да структурирате това, което искате да им кажете и в кой момент може да бъдете сигурни, че сте ги спечелили във вашата мрежа? Отговорите очаквайте в следващата статия „СТАРТирай в мрежата“.

Мрежата от хора е като автомобил, който бутате по пътя нагоре и колкото повече хора идват при вас, за да ви помагат, толкова по-лесно става за вас и за тези, които ви помагат. Мрежовият маркетинг дава възможността да мултиплицирате печелившите системи само, когато имате качествен продукт, който се харесва на крайния потребител и той носи оборот! Тогава компанията ви се отблагодарява с парични бонуси, автомобили и почивки. И всичко това заради препоръката, която сте направил, правите и ще продължите да правите с новите ви сътрудници в мрежата.

ПРАВИЛО 1: Не избирайте хората на които да им споделяте това, от което могат и те да се възползват.
Скритите таланти на вашите приятели и познати и на тези около тях са толкова различни, че дори и не подозирате. Човешкото съзнание ни кара да преценяваме хората по тяхното образование, възможности за комуникация, връзки с повече хора или външен вид. Ще срещнете хора, които ще се влюбят в продуктите на компанията и ще ви станат клиенти в условия на директни продажби. Но други, които ще чуят вашата история и как сте спечелили първите 500 или 1000 лв. чрез мрежов маркетниг ще искат да станат част от идеята, ще искат да да постигнат това, което сте направили, а и дори да сбъднат големите си мечти. В мрежовия маркетинг у нас съществуват стотици примери на обикновени хора, които са се изкачили на върха на своята структура без да имат всички по-горе изброени качества. Това са българи, които са спечелили толкова пари за една година от мрежов маркетинг, колкото вие взимате от заплати за пет години.

ПРАВИЛО 2: Инвестирайте време за срещи, разговори и обучение!
Когато изграждате мрежа представяйте пред вашите потенциални сътрудници успехите , които е посигнал до момента вашият спонсор. Организирайте срещи и го канете- възползвайте се максимално от неговите знания, опит и информация. Работете в екип, обучавайте се в движение и никога не чакайте нещо да се случи или някой да направи за вас. Всичко зависи от вашите действия, цели и срокове, които сте си поставили за структурирането на мрежата. За силен старт в мрежовия маркетниг се счита ако правите между 1 и 2 срещи всеки ден, така че в края на третия месец да защитите първата си по-сериозна титла и да видите първата си „минимална заплата“ във вашата банкова сметка.

ПРАВИЛО 3: Използвайте различни канали, за да информирате нови сътрудници!
Използвайте личния си профил във Фейсбук, за да информирате вашите приятели с какво ново, интересно и бизнес ориентирано се занимавате. Хората в социалните мрежи виждат, прочитат и бързо забравят. Така че? Направете си план – колко пъти в седмицата да пишете нещо преживяно, лично от обучение или споделено от вашия лидер. Бъдете кратки, искрени и избирайте най-въздействащата снимка или още по-добре, разкажете го с видео обръщение. Когато използвате Инстаграм- направете най-красивите снимки на себе си или на вашето семейство, приятели, сътрудници, познати или звезди, които препоръчват да работят с вас или да ползват продуктите, които им доставяте. Напишете две изречения, които да обяснават с какво е различен и предпочитан този продукт. Когато имате мрежа с трима-четирима и повече първи линии или сътрудници в дълбочина- направете затворена група във Фейсбук –  създайте близък и бърз контакт с тях. Използвайте социалните мрежи, за да заинтригувате с кратък анонс и персонално обръщение всеки потребител. Важно: След два дни поискайте среща на живо! За още интересни идеи как социалните мрежи да работят за вас – очаквайте специална статия.

ПРАВИЛО 4: Превърнете отказите в стимул за вашия успех
Много хора стартирали в мрежовия маркетниг се отказват още в началото, защото  получават над 70% откази при реализирани 100 срещи и то от хора, на които са разчитали заради познанство, роднинска връзка или обща конвенционална работа. Премахнете емоциите и личното отношение. Отказът не е към вас – просто хората не са готови за работа, не искат да жертват няколко часа от времето си, или трябва да получат разрешение от своя мъж, баща, майка или дъщеря. С отказа ще чуете и много причини. /някой са забавни/. Не си губете времето да ги убеждавате в това, че мрежовия маркетниг работи и може да ви направи богати. Канализарйте енергията си в търсенето на нови хора – те са навсякъде и във фитнеса и в салоните за красота, работят в различни сектори и социални нива. Направете си таблица…след колко НЕ-та получавате очакваното – ДА. ВАЖНО: след получаване на отговор НЕ сменете рязко темата на разговор, не позволявайте да ви засипят с негативно отношение. Бързо се поинтересувайте от талантите, свободното време и въобще личността на човека с който говорите. Не го “отписвайте”, а му кажете, че ще го потърсите за нещо специално точно след две седмици. Поканете го на бизнес семинар. Очаквайте отново отказ, но може да получите и следния отговор: „ ДА, жена ми разреши да стартирам с теб“.

ПРАВИЛО 5: Работете за дълбочина на мрежата
Когато изградите мрежа – не забравайте, че вие инвестирате и обучавате хората на вашите сътрудници. И по-точно: развивайте мрежата в дълбочина, така ще имате по-голяма стабилност и удържите на всички изпитания. Всеки месец се стремете да правите по няколко първи линии и от тях да излизат нови сътрудници. Инвестирайте и в тези, които разбират много от маркетниг и продажби, но дори и на шестия месец не са направили една среща и в тези, които се учат в движение и на първия месец са направили три първи линии. Сблъскването с различи хора, характери и ситуации ще ви стимулира да се развивате и да мотивирате своята мрежа, за да “скочите” нагоре.

Дори и да ви се струва нереално в България и в този момент няколко мъже и жени печелят около 20  до 30 хиляди лева всеки месец от мрежов маркетинг, повечето лидери печелят между 5 и 8 хил лв. всеки месец. Стотици, които започват да се занимават с този вид бизнес още на първата година, година и половина достигат ниво между 1000 и 3000 лв месечно. Със сигурност сте виждали и брандираните автомобили, които компанията дава на своите сътрудници при квалификация за определена титла и ниво.

Сега си задайте въпроса: Аз от коя група печеливши искам да бъда? И колко големи мечти имам, защото те могат и да се сбъднат. Елате в екипа на бронзовия лидер Дона Стоянова www.donastoyanova.com и „СТАРТирай в мрежата“ с Ники Николов. За допълнителна информация пишете тук: nikinikolov.pr@gmail.com

Очаквам обажданията ви на тел: +359 887 812 200

www.facebook.com/nikinikolovofficial

www.instagram.com/nikinikolovpr