• Home »
  • ArabelaStyle »
  • Роберто Ботичели: Традиция, стил и индивидуалност

Роберто Ботичели: Традиция, стил и индивидуалност

Когато избирам обувки за себе си или за своите клиенти, за които правя стайлинг за работа, ежедневие или пътувания искам обувките да бъдат удобни и марката да гарантира качество и актуалност на моделите. Да си 71 години в обущарския бранш, да направиш името си световно известно и да впечатляваш клиентите си като превръщаш ръчно направените обувки в изкуство- това е “Роберто Ботичели”.

Тези дни дизайнерът, който наследява семейната фабрика и я развива до модерна компания с магазини в цял свят г-н Роберто Ботичели пристигна в София за откриването на своя първи официален бутик. Роберто Ботичели показа своята класа като демонстрира изключителна скромност, въпреки, че беше посрещнат като истинска модна звезда пред бутика на ул.”Съборна”7. Скромен и в изказването си той подчерта, че продължава да прави обувки не само заради семейната традиция, но и за да дава най-доброто изживяване на хората по света, когато са обути в “Роберто Ботичели”.

 

Всеки чифт обувки на Роберто Ботичели се произвеждат ръчно и преминават през 85 процеса докато бъдат готови да поемат към бутиците в цял свят. Дизайнерите на марката продължават да експериментират и да използват най-висок клас кожи. Роберто Ботичели подчерта, че най-здрави и хубави обувки се правят от телешка кожа. Той беше любезен да отговори на няколко въпроса, които ме вълнуваха, както за модата така и за вдъхновението му.

“Всяка жена трябва да има в гардероба си и високи и ниски обувки. В момента актуални са обувките с нисък ток, което е голямо предизвикателство за мен и моите дизайнерите, както и за самите клиентки, защото елегантността на жената се забелязва, когато е на “висок ток”, сподели Ботичели и допълни, че през сезон есен-зима обувките ще бъдат олекотени и удобни – такава е и цялата колекция, представена в бутика в София. Попитах го и за вдъхновението, което трябва да има толкова години, за да продължава да прави обувки, а той ми отговори, че интересът му към изкуството и рисуването му дава онази неизчерпаема мотивация да създава нещо различно и да експериментира, както с нетрадиционни кожи, така и с кристали по обувките.

Разгледайте новата колекция обучки за мъже и жени есен-зима 2017/18 на Роберто Ботичели в София на ул.”Съборна”№7