• Home »
  • Новини »
  • Топ 6 неща, които ще ви развалят празничното настроение

Топ 6 неща, които ще ви развалят празничното настроение

Празниците са онова време от годината, когато искаме всичко да е перфектно: от украсата, подаръците, храната и дори роднините ни. Често обаче розовите очила се чупят и под тях прозира действителността, която никак не е приятна. А именно: не добре опаковани дарове за близките, тълпи от груби хора в магазините, липса на коледен дух, недостатъчно храна или твърде много, лошо настроение заради липсата на сняг и прочие, и прочие. Списъкът е безкраен!Ако просто приемем, че нещата не са идеални, може би ще ни е по-лесно да запазим по-дълго коледния дух.
И така, ако и на вас често ви се случва да се борите с негативизма, който трайно вплита пипала около коледното настроение, прочетете кои са 6-те неща виновни за това. Разберете и как да ги избегнете.

Търсите „идеалният коледен подарък“

Фразата „идеален подарък“ е надценена. Причината е, че ни се е натрапило вярването, че ако дадем „правилният подарък“, ще покажем колко държим на човека. Нищо подобно! Идеята на жеста с подаряването е да дадеш, защото искаш да зарадваш човека с внимание и грижа. Не бъдете сурови към себе си. Идеални подаръци не съществуват. Важно е отношението и това, че сте помислили за човека.

Лесно се подлъгвате, че дадена покупка ще ви зареди с настроение

По празниците всички празним джобове – кой за подаръци, кои за почивки, кои за безсмислени вещи, които може би ще ни направят по-щастливи. Не вещите ни зареждат с настроение, а преживяванията. Срещите с приятели, със семейството, времето, прекарано с тях са малките неща, които ни карат да се усмихнем, да си спомним с носталгия времето като деца.

Не очаквайте покупката на нещо да ви докара коледно настроение. То е във вас самите, просто трябва да го събудите.

Украсата винаги е малко!

Суетенето с избора на коледна украса става все по-сериозно през последните години. Всеки иска да има хубава и голяма елха, домашен уют и да си снима краката пред камината с книга в ръка и чаша горещ шоколад или вино. Но не прекалявайте, защото след празници, когато се наложи да раздигнете иначе добре украсения си дом, ще ви налегне апатия и лека депресия. Украсявайте, но с мярка.

Представяте си коледните празници като по филмите

Не е лъжа, че сме свикнали да вярваме, че по Коледа стават чудеса. Представяме си Бъдни вечер кротко край масата, със семейството, всеки е усмихнат, щастлив и доволен. Само че реалността е друга. Куп мръсни чинии чакат да бъдат измити, безкрайни часове, прекарани в магазините за пазаруване (обикновено в последния момент), напрежение, нерви. И всичко това се отразява и на храната, която дори не ни е вкусна. За Нова година историята се повтаря в същия репертоар. А спомените от празника остават някак сиви и скучни.
Спестете си всичко това и празнувайте навън. Уютът е там, където сме всички заедно. Отпразнувайте нова година в хотелски комплекс „Монтесито“ – подарете на семейството си незабравимо изживяване. Побързайте и запазете своето място още днес. Разгледайте празничната оферта на сайта на Монтесито.

Мечтаете за Бяла Коледа

Отдавна мина времето на Бялата Коледа. Няма как да очакваме пухкав сняг през декември, ако до края на ноември е било 15 градуса. По-добре не се настройвайте за подобно нещо, защото ще се разочаровате. Ако пък се случи, добре дошло е.

Губите фокус на празника

Какво всъщност празнуваме на Коледа? Раждането на Спасителя, семейството, надеждата, обичта. Времето, прекарано с обичаните хора. Всичко това е важното. Не украсата, не подаръците. Важно е да сме заедно. Да се обичаме и да бъдем още дълго време.

Затова надмогнете стереотипите и погледнете отвъд тях. Изберете да празнувате ценностите пред показността. Защото само тогава можем да бъдем истински щастливи и да преживеем Коледа.