Часовниците на агент 007

Несъмнено Джеймс Бонд е най-легендарният таен агент, чиито приключения са развълнували милиони зрители пред телевизионния екран. Верните фенове на агент 007 вероятно знаят, че през годините 7 известни актьори са имали честта да се превъплътят в образа на харизматичния агент. До настоящия момент, зрителите са имали възможността да се насладят на цели 24 филма, посветени на Джеймс Бонд. Любопитен факт е, че във всеки филм от поредицата той носи различен часовник. Всички те се превръщат в едни от най-популярните мъжки часовници на своето време. В днешната статия ще Ви разкажем за едни от най-емблематичните модели, с които агент 007 се е появявал през годините. Вижте кои са те:

Първият Джеймс Бонд и неговият Rolex

Първият филм от поредицата е създаден през далечната 1962 г., вдъхновен от новелите на известния писател Иън Флеминг. Запалените почитатели със сигурност знаят кой е актьорът, изиграл Джеймс Бонд за първи път. Ако случайно паметта Ви изневерява, ще Ви припомним, че това е Шон Конъри. В “Доктор Но” Конъри носи Rolex Submariner. Това никак не е случайно. Самият Флеминг също е притежавал часовник на луксозната марка, който често носел. Градските легенди твърдят, че часовникът, използван във филма е притежание на Шон Конъри, който тогава е запален колекционер.

В следващите филми с участието на Конъри в главната роля, часовникът на Бонд продължава да е Rolex. Изключение правят само “Диамантите са вечни” и “Човек живее само два пъти”, където британският разузнавач носи модел на марката Gruen – отново от личната колекция на актьора.

Роджър Мур – 7 пъти агент 007

Роджър Мур е имал възможността да изиграе Джеймс Бонд в цели 7 филма от култовата поредицата. За пръв път той се появява в “Живей, а другите да умрат” през 1973 г. Интересното е, че тогава за пръв път тайният агент носи дигитален часовник, което отразява иновациите в часовникарската индустрия. В началната на китката му се вижда Pulsar LED на марката Hamilton Watch. В следващите филми тенденцията за дигиталните часовници продължава да бъде актуална. Този път тайният агент залага на японската марка Seiko, която през 70-те години вече е станала световно известна.

Нов актьор, нов часовник

Тимъти Далтън е още един от актьорите, който има възможността да се превъплъти в Джеймс Бонд. Той печели ролята в съревнование с ирландския красавец Пиърс Броснан. Даутън дебютира в “Живите светлини” през 1987 г. Той създава един много по-мъжествен и силен образ, затова и някои критици шеговито го наричат “Рамбонд”. С новия актьор, продукцията се сбогува със Seiko и търси друг аксесоар, който да подхожда на темперамента му. Изборът пада върху TAG Heuer Professional Night-Dive. Във втория и последен филм с Тимъти Далтън отново се завръща вечната класика Rolex Submariner.

Ерата “Omega”

От 1995 г. насам, Omega се превръща в официалната марка часовници на Джеймс Бонд. Пиърс Броснан все пак получава ролята и дебютира в “Златното око”. Във филма той носи кварцов часовник Omega Seamaster Professional 300M. В следващите си приключения като култовия герой, Броснан остава верен на марката. По-наблюдателните от Вас ще го забележат в “Винаги ще има утре”, “Само един свят не стига” и “Не умирай днес”.

След известно затишие, през 2006 г. се появява следващият филм за агент 007 – “Казино Роял”. Този път в главната роля е Даниъл Крейг, но Omega Seamaster продължава да присъства в сцените от хитовата кинопоредица. Интересен факт е, че през 2012 на аукцион, часовникът, който Крейг носи в “Координати: Скайфол” е продаден за по малко от 200 000 евро.

Почитателите на филмите за Джеймс Бонд с нетърпение очакват следващата част от поредицата за любимия си таен агент, в който Даниел Крейг отново е в главната роля. Премиерата на “Bond 25”  се очаква през следващата година.