• Home »
  • FAN BLOG С НИКИ НИКОЛОВ »
  • Ванина Ханджийска: Маратонките и кецовете – продължават да пазят силните си позиции дори и във висшата мода!

Ванина Ханджийска: Маратонките и кецовете – продължават да пазят силните си позиции дори и във висшата мода!

1

Запознах се с Ванина чрез профила й в Instagram. По-късно научих че има най-страхотния блог за мода, www.styleinspiratrice.com, а след срещата ми с нея на живо тя ме спечели с елегантно присъствие и чар.

Присъствах на общата и модна колекция вдъхновена от „Седмицата на модата”, както и успях да науча мнението и по редица забавни и модни въпроси! Забавлявайте се докато четете интервюто с нея и не пропускайте да посетите нейния блог, както и да я следите в социалните мрежи!

7487484

Кое ви провокира да направите вашата първа капсулна колекция?

Със Слави се познаваме от близо 3 години и винаги съм харесвала нейната работа и поглед към модата. Мисля, че взаимно си допаднахме като стил и полу на шега започнахме да обсъждаме как можем да канализираме тази симбиоза в един проект. Така, съвсем естествено и спонтанно се роди нашата капсулна колекция.

Какво ще носят жените през това лято?

Мисля, че жените ще носят онова, което ги изразява най-добре и им дава възможност да подчертаят своята индивидуалност. В последните колекции на дизайнерите видяхме именно този отказ от следване или налагане на определени сезонни тенденции. Иначе хубавите материи, полупрозрачните загадъчни ефекти, ще бъдат особено на почит.

Кои аксесоари ще бъдат модерни и удобни?

Маратонките и кецовете – те продължават да пазят силните си позиции дори и във висшата мода. Свидетели сме на уникален феномен, защото спортната обувка получи много висок статус и може да се носи по всяко време и повод. Така тя е и удобна, и модерна.

8776656

Как ще ни представиш дизайнерът Славина Петрова – какво трябва да знаем за нея?

Славина Петрова е от поколението на младите български дизайнери, които работят на изключително високо ниво. Откакто се познаваме съм силно впечатлена, както от нейните познания и страхотен усет за материите, така и от вдъхновението, от идеите, които успява да материализира със своя собствен почерк.

Успяхте ли да продадете първата си обща колекция?

Колекцията се радва на доста голям интерес. Щастливи сме, защото получихме покана да продаваме колекцията в един от най-реномираните магазини за дрехи и аксесоари на български дизайнери – ZIP (ул. „У. Гладстон“ №20-22). Имаме продадени артикули, както и няколко поръчки.

8998767

Какво ще ви накара да направите втора обща колекция с дрехи за жените?

Следващата Седмица на модата може би 😉

Защо няма успешни блогове за мода само за мъже?

Това е много интересен въпрос. Може би обясненията са две: от една страна мъжете като аудитория на такъв тип съдържание, сякаш не се афишират достатъчно заинтересувани от темата (а реално има търсене). От друга – сякаш и самите блогъри не смеят да се впуснат в тази тематика на 100%, а това е ниша с огромен потенциал според мен.

98777878

Продължи изреченията импулсивно:

Ванина е …..непоправим естет

родена е ….във вторник

всяка сутрин се събужда с…. кафе

три пъти в седмицата прави….хм, не се сещам за нещо, което да правя три пъти в седмицата

кафето го предпочита…..чисто, нормално, еспресо

за да е в крак с модата прави….за мен е важно да съм в крак със стила си, модата е за вдъхновение 😉

никога не допуска да…прави нещо, което е в тотален разрез с разбиранията ӣ

приятелите за нея са…едни от най-важните хора

изкарва парите си главно от… професията си

носи…… дрехи и аксесоари на млади български дизайнери, защото….. са страхотни и трудът им заслужава уважение!

876765554

Интервю на Ники Николов

Снимки: Виктор Стойнов